Afloskapitein in de binnenvaart

Kun je ons iets over jezelf vertellen?
Ik ben Richard Peeters ben 38 jaar oud, getrouwd en vader van twee zonen. Wij wonen sinds vorig jaar december in Rucphen. Hiervoor hebben we een aantal jaren in Kruiningen gewoond, waar ik ook ben opgeroeid.
Ik werk inmiddels 21 jaar in de binnenvaart waarvan 10 jaar zelfstandig. Ik heb 11 jaar op een poedertanker gewerkt. Daarna heb ik samen met mijn vrouw ons eerste schip gekocht, dat was een vrachtschip van 55 meter lang en 7,24 meter breed. Tot mijn oudste zoon 5 werd is mijn vrouw aan de wal gegaan, om voor onze zoon te zorgen en naar school te laten gaan. Toen ben ik met personeel gaan varen. Na ongeveer 5 jaar, hebben wij het vrachtschip verkocht. En hebben wij een beunschip gekocht van 67 meter lang en 7,11 breed. Ik vaar momenteel op de MTS Arne als 2e kapitein.

Wat was je reden om in de binnenvaart te gaan werken?
Ik wilde op jongere leeftijd meubelmaker worden, maar aangezien mijn leerprestaties (te laag niveau) het achterwege lieten, ben ik gaan varen bij Rederij Cement Tankvaart. Na 6 jaar lang werken ben ik toch weer in de leerboeken gedoken en heb toen mijn schipperspapieren behaald. Ik heb mijn opleidingen gevolgd bij scheepvaart- en transportcollege in Rotterdam eerst (niveau 2) Matroos en daarna (niveau 3) Schipper.
Ik ben bij ACM terecht gekomen via een vriend van ons. Wij hebben in mei 2021 ons schip verkocht en ik wilde eigenlijk totaal iets anders gaan doen. In eerste instantie had ik me voorgenomen om lekker 4 weken vakantie te nemen. Eerst eens leuke dingen doen met het gezin aangezien wij 10 jaar lang hard gevaren hebben en alleen een week per jaar op wintersport gingen. We zouden eindelijk eens met het vliegtuig op vakantie gaan, maar corona gooide roet in het eten. En aangezien ik niet gewend ben om lang thuis te zitten zei die vriend ga snel weer varen, dit is niks voor jou. Die heeft mij toen het telefoonnummer van Mevr. Arna Marijnissen gegeven. En goed besproken over wat mijn ervaringen waren en wat ik eventueel zou willen. Tien dagen later ben ik al begonnen als afloskapitein op MTS Hollands Diep en ben bij die rederij tot op heden met plezier aan het werk.

Je werkt op een tanker, kun je ons er meer over vertellen?
Momenteel ben ik via ACM werkzaam als 2e kapitein op een tanker bij Interstream Barging, MTS Arne. Wat de ervaring bijzonder maakt is de gastvrijheid aan boord, en dat de werkplaats (de stuurhut) aan je toevertrouwd wordt. De techniek en de spanning houden het werk leuk, je vaart tenslotte op schepen met grote tonnages. Wat ik vooral interessant vind is het omgaan met de producten die wij vervoeren en hoe het allemaal in zijn werk gaat voordat de benzine bij het tankstation de auto in gaat.
De toekomst van deze type schepen en ons werk ziet er naar mijn mening positief uit. Er zal veel veranderen, maar zo’n tanker zal altijd voorzien moeten zijn van personeel. Wat betreft mijn eigen toekomst heb ik nog geen duidelijk plan, ik heb eigenlijk op de meeste type schepen wel eens gewerkt om ervaring op te doen. In functie zou ik ooit wel graag een baan aan de wal krijgen met betrekking tot schepen. En mocht het nodig zijn dan af en toe mee te varen, om ook fris te blijven waar je collega’s mee laat werken.

Hoe is het om als kapitein in de binnenvaart te werken?
Het is altijd gezellig wanneer je aan boord gaat, de collega’s weer zien en de verhalen van wat ze in hun vrije week hebben beleefd. Iedere dag is anders, maar we beginnen altijd met een bak koffie en dan bespreken we wat er die dag gaat gebeuren. En dan hopen we dat het uitkomt wat we willen doen.
De voordelen om aan boord te werken ipv aan land? Ik werk 14 dagen en daarna ben ik 14 dagen vrij en heb dus meer vrije tijd. Er is geen 8 tot 5 mentaliteit.
Niet naar je werktijden kijken, soms werk je 20 uur op een dag en een andere dag werk je maar 4 uur. Het leukste moment van de week vindt ik dat we op maandag een leenauto voor de deur krijgen, om naar boord mee te rijden. En vrijdags is de ‘besteldag’, om leenauto’s aan te vragen.

Waarom heb je ervoor gekozen om als zelfstandige te gaan werken?
Om mijn kinderen toch te zien opgroeien. Eerst werkte ik van zondagavond tot vrijdagavond. Dan hadden we alleen het weekend, en soms moest er ook in het weekend gevaren worden. Nu ben ik 2 weken weg maar ook 2 weken thuis. Voordelen vind ik van deze baan dat ik de variatie heb van schepen. ACM speelt hier zeker een grote rol in. Zij plannen mij in op verschillende schepen en ik kan ook wel een beetje mijn voorkeur doorgeven. Daarnaast had die vriend van mij ook goede ervaringen met ze. Verder zijn ze snel met de uitbetalingen en bieden mij ook BHV en andere cursussen aan.

ACM