Werken als Stuurman in de Binnenvaart

Kun je ons iets over jezelf vertellen?

Ik ben Bartlomiej. Ik ben 44 jaar oud en kom uit Świnoujście, Polen. Ik ben landbouwtechnicus van opleiding maar werk inmiddels al meer dan 9 jaar in de binnenvaart. Momenteel vaar ik als stuurman op tankerschepen. Ik heb geen vast schip dus werk ik waar er op dat moment vraag is, altijd via ACM.

Wat vind je leuk aan de binnenvaart?

Werken in de binnenvaart is om meerdere redenen interessant. Je hebt de mogelijkheid om met allerlei mensen van verschillende nationaliteiten en met een verschillend karakter samen te werken, maar je hebt ook taken die je alleen kunt doen. Soms vind je mensen met wie je meteen overweg kunt, soms is het wat moeilijk communiceren. Maar je moet er samen voor zorgen dat het lukt.

Het is ook een baan vol verrassingen, heel anders dan werk aan land. Elke dag is anders en afhankelijk van het type binnenschip waar je op zit, is het werk ook anders. Soms is het leuk en soms is het zwaar. Maar over het algemeen vind ik het leuk werk!

Hoe is het om als Stuurman in de binnenvaart te werken?

Meestal begin ik de dag met een kop koffie en plan ik het werk dat gedaan moet worden. Hierbij houd ik rekening met verschillende factoren zoals de weersomstandigheden en de geplande laad- en losmomenten voor die dag. Persoonlijk werk ik het liefst in de machinekamer, het is uitdagend en ik hou ervan om mijn handen vuil te maken!

In het verleden heb ik ook gewerkt op een passagiersschip, op binnenschepen die containers of bulkgoederen zoals zand, zout en steen vervoerden, en op tankers die gassen, chemicaliën en aardolieproducten vervoerden. De verschillen in het werk hangen sterk af van het soort schip waarop je bent. Op een passagiersschip wordt natuurlijk anders gewerkt dan op een binnenschip dat containers vervoert, en op tankers waar de procedures en beperkingen strenger zijn is het weer een heel ander verhaal. Dus over het algemeen is werken in de binnenvaart interessant en is er veel variatie.

Heb je nog een advies voor anderen die in de binnenvaart willen werken?

In deze job moet vooral op jezelf en je eigen vaardigheden vertrouwen. Vergeet ook niet dat water een element is met enorme krachten, dus doe je ding verstandig!

Waarom heb je besloten om voor ACM te gaan werken?

Ik ben in 2013 begonnen met werken voor ACM (Upstream Crew) en ben daar gebleven. Ik waardeer de samenwerking met ACM vooral vanwege de stabiliteit en professionaliteit. Ze zorgen ervoor dat ik genoeg werk heb, zodat ik me geen zorgen hoef te maken over wat mijn volgende job zal zijn. Ik hou ook van de flexibiliteit en het feit dat ik op verschillende binnenschepen kan werken.

 

ACM