Payrolling

Op zoek naar personeel voor de binnenvaart?

Wij werken samen met in totaal bijna 300 kapiteins, stuurmannen en matrozen. Neem vandaag nog contact met ons op en we gaan direct op zoek naar de juiste persoon voor uw schip.

Financiële en administratieve afhandeling

Voor het personeel dat contractueel gezien tijdelijk dan wel vast bij u aan boord zit, zijn wij de werkgever en nemen zo alle financiële en administratieve verplichtingen van u over.
Bij ACM werken we met inachtneming van de Wet Aanpak Schijnconstructies (de WAS), die sinds 1 juli 2015 van kracht is. Deze wet voorkomt een aantal zeer gangbare maar ongewenste constructies zoals ontduiking van het Nederlandse minimum loon, gefingeerde dienstverbanden, schijnconstructies en diverse migratieconstructies.

Daarnaast bieden we bij ACM de mogelijkheid om gebruik te maken van een G-rekening van de Belastingdienst waarmee wij de btw en loonheffing afdragen.

Een G-rekening, wat is het en hoe werkt het?

Bij het inhuren van bemanning voor een Nederlands binnenvaartschip kan u gebruik maken van de G-rekening van de Belastingdienst. Dat is een speciale, geblokkeerde rekening waarmee ACM uitsluitend de btw en loonheffing aan de Belastingdienst kan betalen.
Wanneer u de verschuldigde loonheffingen op de geblokkeerde G-rekening stort, kan de Belastingdienst u niet aansprakelijk stellen indien geen premies of loonbelasting worden afgedragen. De verantwoordelijk hiervoor ligt dus bij ACM.
In de praktijk werkt dit heel simpel. Op de factuur die u van ACM ontvangt staat een volledige omschrijving voor welke bemanning het betreft en het aantal dagen dat ze aan boord waren. Onder aan de factuur ziet u het totaalbedrag van de factuur. Dit bedrag betaald u op twee verschillende bankrekeningen. Eén bedrag naar de G-rekening (21% BTW en 30% van het bedrag exclusief de BTW). De rest stort u op de normale bankrekening van ACM. Op de factuur worden die twee verschillende bedragen duidelijk aangegeven.
Voor meer informatie over uw aansprakelijkheid voor loonheffingen en omzetbelasting bij inlening van personeel kunt u de website van de Belastingdienst raadplegen.