FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder tref je een overzicht van de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, laat het ons weten.

Bemanning en dekpersoneel

U kunt ons registratieformulier hier invullen en versturen. Stuur ons in elk geval uw binnenvaartboekje pagina 1 (met de foto pagina), pagina met de Rijn kwalificaties op de Rijn en eventueel andere relevante certificaten

Na ontvangst van het inschrijvingsformulier en de kopieën van uw vaardocumenten, starten we uw kandidatuur op. We zullen uw referenties, taalvaardigheden en documenten controleren. Op basis van al deze informatie zoeken we naar een geschikte vacature die past bij uw ervaring, rang en beschikbaarheid.

Niet noodzakelijk. Hoewel voor de meeste van onze vacatures ervaring in de binnenvaart nodig is, hebben we ook een aantal vacatures voor beginners. Deze aanbiedingen zijn voor stagiairs die een cursus volgen om matroos te worden. Dankzij onze samenwerking met de binnenvaartschool in Nederland helpen we de cursisten bij het inschrijven voor de cursus en het regelen van het papierwerk en het examen. Voor meer informatie over de cursus zelf, het examen en de eisen kunt u contact met ons opnemen via telefoon of e-mail.

Al onze medewerkers zijn in Nederland of Cyprus werkzaam onder een Nederlands of Cypriotisch contract. Alle sociale verzekeringen en ziektekostenverzekeringen worden afhankelijk van het contract in het betreffende land betaald.

Ja, voor medewerkers met een Nederlands contract hebben we hebben een Nederlandse zorgverzekering bij HollandZorg en aanvullend pensioen via StiPP pensioenfonds. De verzekering dekt de kosten van de gezondheidszorg op het werk en kan worden verlengd terwijl u thuis bent. Voor medewerkers met Cypriotisch contract hebben we ook een zorgverzekering en pensioenplan in Cyprus.

Ja, bovenop de ziektekostenverzekering biedt ACM een extra ongevallenverzekering voor alle werknemers met een Nederlands contract. Naast een uitkering bij (blijvende) invaliditeit, bijvoorbeeld bij verlies van deel functionaliteit van een vinger tot verlies ledematen, zal er een uitkering plaatsvinden. Bij volledige permanente invaliditeit is de uitkering ter grootte van 2 keer het jaarsalaris. Bij overlijden (voor erfgenamen) wordt er 1 keer het jaarsalaris uitgekeerd.

Ja, we regelen het transport van en naar het schip. Vormen van vervoer zijn: bedrijfsbus, vluchten, bedrijfschauffeur, huurauto; afhankelijk van de bestemming en het land van herkomst/stad van de werknemer.

Nee, talen Engels en of Duits zijn prima om te gaan werken. Het niveau van de taalvaardigheid moet ten minste communicatief zijn, met een goede kennis van de werkgerelateerde termen. Het kennen van de Nederlandse taal is echter een groot pluspunt.

ZZP - Aflossers

Ja dat kan. Je kunt ons dan een kwitantie sturen voor de geleverde diensten die je bij de inkomstenbelasting aanmerkt als inkomsten uit overige werkzaamheden.

U kunt hier het inschrijfformulier invullen en doorsturen.

Aan de hand van uw inschrijfformulier zullen wij u alle benodigde informatie toesturen om uw sollicitatie op te kunnen starten. Tevens willen we u graag uitnodigen voor een interview bij ons op kantoor waarbij we verdere zaken en/of vragen met elkaar kunnen doornemen.

Wij kunnen u hier zeker bij helpen. Er is genoeg expertise in-house om u op weg te helpen.

Bij ons bent u zeker welkom om extra af te komen lossen in je verlof periodes. Als uw huidige werkgever daar geen problemen mee heeft, kunnen we uw inschrijving direct in orde maken.

Samen zullen we bekijken hoe we onze samenwerking het beste tot stand kunnen brengen waarbij uw persoonlijke input bij ons hoog in het vaandel staat, zodat wij hier gericht mee aan de slag kunnen. Uiteraard kunnen wij u tevens van dienst zijn met allerlei praktische zaken afhankelijk van of u bij ons in dienst zult treden, tijdelijk contract enz.

Normaal gezien wordt uw factuur binnen twee weken betaald. Mocht u een spoed betaling wensen dan behoort dat ook zeker tot de mogelijkheden.

Geheel afhankelijk voor welke opdrachtgever u aan boord zult gaan, zullen wij dit in detail met u verder bekijken. Tot de mogelijkheden behoren o.a. huurauto’s, eigen vervoer, openbaar vervoer of met de taxi aan boord. We zullen per keer samen met u in overleg bekijken wat de handigste manier is om aan- en van boord te geraken.

Klanten - Scheepseigenaren

Er zijn verschillende manieren om met ons in contact te komen. U kunt ons kantoor direct bellen op +31 85 877 23 24, of vul hier ons contactformulier in, en wij zullen u zo snel mogelijk antwoorden of terugbellen.

Onze tarieven staan niet op de website. Dit is namelijk afhankelijk van veel verschillende factoren waardoor het niet mogelijk is om een duidelijk tarievenoverzicht te maken. Stuur ons een berichtje of neem telefonisch contact met ons op en we zullen zo snel mogelijk een voorstel op maat maken.

Snel de juiste aflossers vinden is onze specialiteit! Als u contact met ons opneemt, gaan we meteen op zoek. De Aflossers waarmee we werken staan vaak binnen een half uur na ontvangst van een verzoek al klaar! Aarzel dus niet en bel ons noodnummer: + 31 6 382 959 83

Het duurt meestal een paar uur, tot maximaal 24 uur, voordat ons personeel aan boord is. We staan in direct contact met enkele duizenden matrozen en stuurmannen uit Europa. Op deze manier kunnen we altijd iemand vinden die klaar is om te gaan. Zoek snel personeel, aarzel niet en bel ons noodnummer: + 31 6 382 959 83

We kunnen u helpen met uw salarisadministratie. Het enige wat u hoeft te doen is ons te voorzien van de salarissen van uw medewerkers. Onze financiële expert berekent graag de maandelijkse kosten voor u. Als u gebruik maakt van onze payrolling services, zorgen wij ook voor de betaling van belastingen, verzekeringen en zelfs het vervoer (indien nodig) van uw personeel. Aan het einde van de maand ontvangt u simpelweg een maandelijkse factuur van ACM en hoeft zich verder geen zorgen te maken.

Bij het inhuren van bemanning voor een Nederlands binnenvaartschip kan u gebruik maken van de G-rekening van de Belastingdienst. Dat is een speciale, geblokkeerde rekening waarmee ACM uitsluitend de btw en loonheffing aan de Belastingdienst kan betalen. Lees meer over de G-rekeing op onze Payrolling pagina.